شبکه مشاوران و مدیران چشم انداز- گروه روانشناسی
مبحث- روانشناسی و مشاوره خانواده و شخصیت
کلیپ ها-دلایل اختلال کندن مو درکودکان و بزرگسالان-بخش سوم
نام مشاور : مینا عسگری زاده
تعداد کلیپ ها : ۵ کلیپ آموزشی
زمان نمایش : در آپدیت نیمروز در شبکه چشم انداز
مطالب پیوست:
-
اختلال کندن مو در کودکان و بزرگسالان
عامل ایجاد این حالت چیست؟دانشمندان دانشگاه «دوک» انگلیس، ژن عامل ایجاد یک ناراحتى عصبى که افراد را به کندن موهاى خود مجبور میکند، کشف کردند.این ژن موجب ناراحتى عصبى موسوم به «تریکوتیلومانیا (Trichotillomania) » در افراد میشود و افراد مبتلا به این بیمارى موهاى خود را با زور میکنند.
این ناراحتى با نشانههاى دیگرى از قبیل هیجان، افسردگى و اختلال وسواس اجبارى یا سندروم «تورت
(Tourette)» همراه است.افراد مبتلا به این ناراحتى موهاى خود را از دست میدهند و قسمتهایى از سر آنان طاس میشود، اما این افراد اغلب عادت خود را پنهان میکنند.
با مشخص شدن منشاء ژنتیکى این بیمارى پزشکان بهتر قادر به درمان آن خواهند بود.
پژوهشگران دراین تحقیق، ژن موسوم به «SLITKR١» را که پیش از این با سندروم تورت مرتبط دانسته شده بود، مورد مطالعه بیشترى قرار دادند.
آنان دریافتند که دو نمونه جهش یافته این ژن در بیماران مبتلا به تریکوتیلومانیا متدوالتر است.
هرچند درصد کمى از بیماران مبتلا به این ناراحتى داراى این ژنها بودهاند، اما دانشمندان معتقدند که این کشف بزرگى است زیرا ناراحتى مزبور میتواند ریشه بیولوژیک داشته باشد.
یافته علمى پژوهشگران دانشگاه «دوک» در نشریه «روانپزشکى مولکولى (Molecular Psychiatry)» به چاپ رسیده است.
طی دهه گذشته تحقیقات بسیار وسیعی برای درمان این اختلال انجام شده است ولی تا به حال درمانی که برای تمامی مبتلایان کارساز باشد پیدا نشده است . برخی از درمانهایی که انجام می شود به شرح زیر می باشد :زمان شروع علائم و ارتباط با بیماریهای دیگر:
استرسهای روانی در شروع تریکوتیلومانیا نقش دارند. بیماری افسردگی با تریکوتیلومانیا ارتباط زیادی دارد و بسیاری از افراد دچار این حالت از افسردگی رنج میبرند.
در رابطه باتریکوتیلومانیا طبقه بندی درستی از طرف روانپزشکان انجام نشده.. اما بعضی روانپزشکان آن را بصورت یک اختلال وسواسی-جبری در بالغین طبقه بندی میکنند. همچنین بالا بودن شیوع در بالغین مبتلا به اضطراب و اختلالات خلقی ثابت شده است.
شکایات ممکن است در ابتدا در طی دوره های غیر فعال در کلاس درس, در خین تماشای تلویزیون, یا در بستر هنگاهی که هنوز به خواب نرفته است بروز کنند. والدین به ندرت این رفتار را می بینند. در بسیاری از کودکان تریکوتیلومانیا با بستری شدن در بیمارستان با مداخلات طبی, مشکلات خانه یا مشکلات مدرسه شروع میشود. مواردی نیز با حسادت شدید بین خواهر و برادر ها, یک رابطه مختل بین والدین و کودک, و عقب ماندگی ذهنی, رخ میدهند. در تریکوتیلومانیاهائی که در سنین بلوغ یابزرگسالی شروع میشود, میزان بروز و همراه بودن با بیماری روانی وسواس واضح و شدید بیشتر است.
……….ادامه دارد
- توصیه ها و مطالبی که مشاور محترم شبکه نیز در فایل صوتی زیر به آن پرداخته اند حاوی نکات مهم دیگری است که توجه به آنها بسیار توصیه می شود.
ضمن تشکر از توجه شما . لطفا پس از انتخاب کلیپ چند لحظه صبر کنید تا آماده نمایش شود.