شبکه مشاوران و مدیران چشم انداز- گروه روانشناسی
نام کلیپ : مشاور خانواده : تعارض در روابط همسران – بخش چهارم
مشاور : الهه نژاد کریم
تعداد کلیپ ها : ۸ کلیپ آموزشی
زمان نمایش : در آپدیت نیمروز در شبکه چشم انداز
- توصیه ها و مطالبی که مشاور محترم شبکه نیز در فایل صوتی زیر به آن پرداخته اند حاوی نکات مهم دیگری است که توجه به آنها بسیار توصیه می شود.
از صبر و شکیبایی شما برای آپلود شدن کلیپ سپاسگذاریم
مطالب مرتبط و پیوست:
سبک های غیرمؤثر و مشکل ساز
سبک های غیرمؤثر مدیریت تعارض، که موجب بروز مشکلاتی در روابط همسران می شود، اَشکال متعددی دارد که شایع ترین آن سبک های «رقابتی»، «اطاعت و تسلیم» و «اجتنابی» است.
سبک رقابتی: برای همسرانی که در برخورد با تعارض ها از سبک رقابتی استفاده می کنند، زندگی زناشویی به مثابه میدان جنگ است. «هدف آن ها «کسب قدرت» و «برنده شدن» حتی به قیمت زیر پا گذاشتن حقوق و احترام دیگری است. آن ها بدون توجه به نظر همسرشان، به خواسته ی خود اصرار می ورزند و معمولاً از روش های پرخاشگرانه مثل فریاد یا اعمال زور استفاده می کنند. پیامد چنین سبکی ایجاد خشم در رابطه است» (محمدپور و همکاران،۱۳۸۹، ۳۳).
سبک اطاعت و تسلیم: «سلطه پذیری» ویژگی همسرانی است که این سبک را در حل تعارض به کار می گیرند. آن ها هنگام بروز تعارض، از خواسته های خود به نفع علایق و نیازهای همسرشان می گذرند؛ به امید آن که تعارض خاتمه یابد و آرامش برقرار شود. هدف آن ها حفظ رابطه به هر قیمتی است. چنین سبکی ممکن است در کوتاه مدت مزایایی داشته باشد؛ اما پیامد آن احساس ناکامی، سرخوردگی و افسردگی است که در نهایت به ارتباط صدمه می زند.
سبک اجتنابی: «در این سبک، هنگام تعارض، همسران یا موضوع را تغییر می دهند و یا به طور ساده از آن کناره می گیرند و صحنه ی تعارض را ترک می کنند. حال آن که برخورد منفعلانه با تعارض ها، نتیجه ی عکس می دهد و موجب بروز تعارض های مکرر می شود» (محمدپور، ۱۳۸۹، ۳۴).
ادامه دارد
شما هم می توانید نظرات خود را در این مورد در شبکه چشم انداز کانال تلگرام به آدرس @modir1404reg منعکس فرمائید.
0 در صورت پسندیدن این کلیپ لایک کنید